otrdiena, 2014. gada 23. decembris

2014.gada mēnešu pirmie teikumi

http://verymerryvintagestyle.blogspot.com/2012/12/how-to-make-christmas-tree-with-books.html
Kaut kas, ko arī es gribēju izveidot,
bet man apnika un
nebija gana daudz vienādu grāmatu
Jau labu laiku gaidīju, kad kāds no grāmatu aprakstītājiem palaidīs blogos jaunu ķēdes akciju. Tā diena ir klāt. Doronike no Burtkokiem šai akcijai nominēja arī mani. Noteikumi pavisam vienkārši - atver sava bloga arhīvu un iekopē pirmo teikumu no katra mēneša pirmā ieraksta. Ja kādā mēnesī nav ierakstu, nekas, lai tā arī paliek. Stafetes kociņš jānodod arī tālāk trīs blogeriem. Starp citu, parokoties interneta ārēs, Buržuāziskā latviešu nacionālista piezīmēs atradu sarakstu par 2013.gadu.




Te nu būs mani 2014.gada mēnešu pirmie teikumi:

Janvāris "Ziemassvētku brīvdienas beidzot bija laiks, kad varēju mierīgu sirdi pievērsties grāmatām." Par Valentīnas Freimanes grāmatu "Ar dievu, Atlantīda!" Darbs, kas izglīto un paplašina redzesloku. Īsti tā kā man patīk.

Februāris  "Kārtējo reizi man ir tā laime ieskatīties grāmatas pirmajās nodaļās vēl pirms tā ir iznākusi." Debora Hārknesa "Raganu atklājums" ieskats pirmajās nodaļās. Viegli un ātri

Marts "Tagad es zinu, ko ir atklājušas ragana, bet medī vai visas pārdabiskās radības, kas vien ir uzskaitāmas - vampīri, dēmoni un burvji." Debora Hārknesa "Raganu atklājums" pilns apskats. Vēl vieglāk un ātrāk, jo ievilka.

Aprīlis "Izdevniecība vēsta, ka Salllijas Grīnas "Tumšā puse" kļuvusi par pasaules mēroga sensāciju vēl pirms iznākšanas." Sallija Grīna "Tumšā puse". Arī šis darbs nāca viegli un ātri, jo ievelk fantāzijas pasaulē.

Maijs "Šai grāmatai uzdūros Spīganas blogā un nolēmu, ka vēlos to izlasīt." Dave Eggers "The Circle". Vienas no ilgākajām pārdomām pēc grāmatas izlasīšanas. Arī vairākas diskusijas, ne tikai uzreiz pēc lasīšanas, bet arī vēlāk. Iesaku, pat ļoti. Cik zināms, gaidāma arī versija latviešu valodā.

Jūnijs "Šis šveiciešu rakstnieka Žoela Dikēra darbs "Patiesība par Harija Kebēra lietu" ir grāmata par grāmatu rakstīšanu, vienlaikus tas ir detektīvs un mīlas stāsts. Viens darbs, kas ietver daudzus slāņus" Bez šaubām Žoels Dikērs un vainīgā meklējumi. Atkārtošos - "viegli un ātri" stila literatūra.

Jūlijs "Līdzīgi kā vairāki citi blogeri, arī es esmu izlasījusi Kaspara Misiņa un viņa draugu piedzīvojumus ceļojumā pa Indiju jeb grāmatu "Karstā ziema"." Interesants gadījums, kad autors pats uzmeklē cilvēkus, kas lasa un piedāvā savu darbu.

Augusts "Slepkavībai pa pēdām dodas tas, kurš pilsētā pats visvairāk slepkavību paveic - bende." Olivers Pečs "Bendes meita". Ļoti patik gan vēsturiskais fons, gan sižets, vēl jo vairāk tas, ka šis tas tur ir arī no īstās dzīves.

Septembris "Blogeru vidū populāras virtuālās grāmatu dāvināšanas un dažādas akcijas ar stafetes nodošanas elementu." Vēl viena ķēdes akcija starp blogeriem - šoreiz 10 grāmatas, kas ietekmējušas manu dzīvi. 

Oktobris "Pītera Meila darbi sola kurkstošu vēderu un vēlmi vakariņās pagatavot ko vairāk par "kotleti vulgaris"." Kulinārie ceļojumi gan ar priekiem, gan vilšanos.


Novembris "Miglas vāli jau vairākas dienas paņēma galvaspilsētu ne vien agros rītos un vēlos vakaros, bet arī dienas stundās." Neparasta tikšanās naktī grāmatu veikalā. Vel nebijis piedzīvojums, kura rezultātā grāmatu lasītāj un rakstītāji darīja paredzamo - ielīda katrs savā stūrī ar grāmatu kaudzi un klusējot baudīja.

Decembris "Nemaz nezinu kā, lai uzrakstu par šo grāmatu, nepastāstot pārāk daudz. Veronikas Rotas triloģijas noslēdzošā grāmata atklāj visus noslēpumus un atbild uz daudziem lasītāju jautājumiem, kas, iespējams, veidojušies, lasot pirmās divas daļas." Viena triloģija galā Veronika Rota "Sabiedrotie". Daudz un dikti rakstīju, ka varētu nožmiegt rakstniekus, kas neprot rakstīt īsi un vienā grāmatā. Bet nu labi :)

Man šķiet, ka no grāmatu lasītājiem vairs nav neviena, kas jau nebūtu uzrakstījis savu gada apskatu. Varbūt es kļūdos. Tamdēļ daru tā - tie trīs, kas man galvā nenāk, bet gaida savu nomināciju, rakstiet vien augšā par saviem pirmajiem teikumiem gadā, ko aizvadām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru