trešdiena, 2014. gada 2. jūlijs

Kaspars Misiņš "Karstā ziema"

Līdzīgi kā vairāki citi blogeri, arī es esmu izlasījusi Kaspara Misiņa un viņa draugu piedzīvojumus ceļojumā pa Indiju jeb grāmatu "Karstā ziema". Kad jaunieši tikko sāka savu ceļu pa Indiju ar velosipēdiem, Kaspara blogu biju pamanījusi. Laika gaitā gan prioritātes mainījās un par ierakstiem internetā zaudēju interesi. Pabeidzis šo bezgalīgo avantūru, Kaspars savus tekstus apkopoja vienā elektroniskā grāmatā. Šāda versija man jau patīk daudz labāk, jo nepiesaista pie interneta un es tekstu savā e-lasītājā varu baudīt jebkur.

Pirmais piedāvājums kā blogerei iegūt grāmatu ar ievērojamu atlaidi pasvilpa gar ausīm. Nebija īsti vaļas tobrīd ko lasīt, tamdēļ arī pirkšanu atliku. Pašlaik "Karstā ziema" var iegūt arī bezmaksas, ja vien dalies ar saiti savā Facebook vai Twitter kontā. Saiti uz bezmaksas grāmatu meklējiet šīs lapas lejas daļā.

Īsumā par izlasītajām 100 lappusēm varu teikt, ka lasīt ir viegli. Vairāk kā 5000 kilometru, ceļš, kas sākts 2013.gada oktobrī, paskrien gandrīz nemanot. Vien retu reizi aizķēros aiz kādas neveiklākas teikuma konstrukcijas. Divi tramvaja braucieni un vakariņas mājās un tekstuālais ceļojums pa Indiju jau bija "apēsts". Visādi citādi īsti nemaz nezinu, ko lai saku par šo darbu. Tajā varat izlasīt par gatavošanos trakajam ceļojumam, ķibelēm ar velosipēdiem, nakšņošanu, ēšanu un izmaksām. Tīri ziņkāres pēc interesanti, cik kopumā šī avantūra trīs jauniešiem izmaksājusi. Nedomāju, ka šeit kā būtiska pietrūkst.

Citi blogeri piesējās interpunkcijas kļūdām, valodas raitumam un redaktora trūkumam. Es šajā gadījumā patiešām to uzskatu vien par piesiešanos. Kamēr vien man teksts nav jāierunā mikrofonā, man vienalga, vai tur komati, koli un domuzīmes ir salikti īstajās vietās.

Ja salīdzina ar Ūdra un Balodes trako ceļojumu no Rīgas uz Pekinu (tiesa gan bez velo), tad Kaspara piedzīvojumiem trūka vien naudas pelnīšanas mēģinājumu eksotiskās vietās.

Šī darba izlasīšanai nepatērēsiet milzum daudz laika un laiks arī ir vienīgais, ko samaksāsiet par "Karsto ziemu". Ja patīk trakas avantūras un ceļojumi, droši ķerieties tik klāt! Ja interesē jauniešu piedzīvojumi arī pēc Indijas, tos var palasīt gan Kaspara blogā, gan viņa ceļabiedres Unas vietnē.

1 komentārs:

  1. Paldies par rakstu! Par izmaksām... Ja domājam tikai par Indijas daļu. Un ja iedomājamies, ka pēc Indijas mēs brauktu uz Latviju. Tādā gadījumā pilnas izmaksas katram sanāktu ap 2000 eiro. Iekļaujot aviobiļetes, telti, guļammaisu, velo detaļas, vakcināciju, mēnesi pie jūras dzīvoklī ar baseinu pagalmā un vēl, vēl, vēl visu ko.

    AtbildētDzēst