ceturtdiena, 2012. gada 26. jūlijs

Zane Kilbloka "Uzkodas. Pipars&Oga"


Šoreiz ieraksts būs ne tāds kā parasti, jo neesmu vēl grāmatu lasījusi, bet tā jau nav arī tāda lasāmā grāmata. Šodien "3 pavāru restorāns" notika Zanes Kilblokas pirmās grāmatas dzimšanas dienas svinības. Turklāt tā nav vienkārši grāmata, bet grāmata par uzkodu mākslu. Šajā pasākumā tas gods bija piedalīties arī man. Ilgi šaubījos vai iet, vai iederēšos, vai jutīšos ērti, bet ne mirkli nenožēloju, ka izlēmu par labu šim pasākumam. Lieliska atpūta karstas darba dienas vakarā, patīkama atmosfēra un vienkārši gan acis, gan vēderu priecējošs pasākums.


Daudz ziedu, labu un gaišu vārdu un neskaitāmi daudz smaidu un pati autore tik gaišs un patīkams cilvēks. Par svētku atbilstošo tematiku padomājusi bija ne tikai Zane Kilbloka, ietērpusies kleitā ar sarkaniem čilli pipariem, bet atbilstoši piemeklēts bija arī viss pārējais. Izsakot pateicības visiem, kuri palīdzēja un piedalījās grāmatas veidošanā Zane Kilbloka pasniedza pušķus, kas bija izveidoti no garšaugiem (visnotaļ praktiski). Jautrībai tika organizēta arī īpaša loterija un katram viesim tika piešķirts pavisam īsts čilli pipars ar piesietu numuriņu. Bet lielais restorānu pavāru sagatavotais uzkodu galds vien jau ir atsevišķa stāsta vērts - nespēju pat aprakstīt visu, kas tur bija sagatavots, jo grāmatu vēl neesmu sākusi lasīt un negribu krist kaunā, nosaucot nepareizi tos mazos brīnumu mākslas darbus, kas pazuda no galda divos acu mirkļos. Interesanti bija tas, ka visas uzkodas un uzkodiņas tika pasniegtas turpat uz liela galda, kur katra noliktā dekorāciju odziņa arī bija maza uzkodiņa. Neba jau nu visi lielā badā bija nākuši uz pasākumu, bet brīžiem baiļojos, ka tik netiek notiesāti arī autorei dāvātie ziedi. Ar to es tikai vēlos pateikt, ka noformēt galdu tā, ka uz tā ik katra apēdamā lieta kalpo arī estētiskajam baudījumam, ir jāprot!

Par grāmatas iekšpusi nemaz nerakstīšu, jo tā ir jāredz. Lai top nākamais galda mākslas darbs, tik daudz kas taču vēl palika ārpus šīs grāmatas lapām!

P.S. Lielais brāli Edgar, man ir viens grāmatas eksemplārs ar autogrāfu! Vai nu tu pie manis, vai es pie tevis. Te vajag pavāra recenziju! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru