trešdiena, 2014. gada 12. novembris

Hamfrijs Hanters "Vīriešu faili"

Cik reižu dienā Tu kā sieviete prāto: "ko pie velna viņš ar to domāja?", "kāpēc viņš nezvana?", "kāpēc mums nesanāca?". Šī nu ir grāmata, kas sievietēm sola izskaidrot kā patiesībā funkcionē puiši? Hamfrijs Hanters divus gadus Londonas laikrakstam rakstījis vientuļā vīrieša sleju par randiņiem un attiecībām. Pēc zīmīgas attiecību pauzes, tās atkal ieguvis Hanters nolēma apkopot savas zināšanas grāmatā. Te nu būs - "Vīriešu faili".

Kopumā grāmata ir aizraujošs un intriģējošs dažādu veiksmes un neveiksmes stāstu apkopojums līdz ar skaidrojumiem. Iespējams, tā ir pašpalīdzības grāmata, kāds to sauks par vīriešu enciklopēdiju, kāds citas par ceļa karti. Es teiktu, ka tā ietver no visa pa mazītiņam. 


Vislabākais padoms no šīs grāmatas, ko guvu - ja jums ar vīrieti nekas nav sanācis, tad nevainojiet sevi, dārgās meitenes. Vienkārši nav bijis īstais laiks jums abiem vai katram atsevišķi. Punkts. Neizdevušās attiecības ir labas un jāpieredz, ja vien no tām gūsti mācības.

Domāju, ka ikvienai sievietei šī grāmata var noderēt, neatkarīgi no attiecību statusa. Var izrādīties, ka izmisīgi turies pie kāda, kurš tam nemaz nav gatavs, bet nezina kā Tevi atraidīt. Varbūt Tu uzzināsi, ka labāk jānovērtē tas, kas Tev jau ir, tikai jāiemācās savu vīrieti saprast. Hamfrijs Hanters sniedz padomus kā būt gudrai meitenei, panākt iecerētos, taču ar īsto cilvēku šim mērķim. Viņš kā vīrietis nenosoda arī gadījuma sakarus ne starp vīriešiem, ne sievietēm. Viņš arī stāsta, ka kautrēties nevajag ne par lielu pieredzi, ne atturīgumu. 

Šajā grāmatā izlasīto interesanti apspriest ar kādu runīgāku vīrieti. 

Vīrieši, iespējams, ir daudz vienkāršāki nekā Tu domā. Viņus moka nedrošība, viņi kautrējas un viņi mēdz būt arī cūkas. Man šī grāmata patika un, šķiet, ka mazliet arī noderēja. Īsāk sakot, lasiet pašas, ja interesē mēģinājumi saprast vīriešus no pašu vīriešu ieteikumiem. Un pašās beigās rozīnīte - 25 žēlabas par vīriešiem un vīrieša atbilde uz tām. Negribu plaģiatēt Hantera draudzeni, bet savā ziņā viņš atgādina Keriju Bredšovu ar savām slejām. Hanteram ir arī citas grāmatas par attiecībām, tiesa, pagaidām angļu valodā.

Ja kāds zina, kur meklēt Hamfrija Hantera rakstu apkopojumu no laikraksta "London Lite", labprāt pieņemšu saiti un palasīšu. Interese ir, jo ir aizdomas, ka šeit būtu sulīgāka valodiņa. London Lite bija bezmaksas ikdienas avīze, kas darbību pārtrauca 2009.gadā.

1 komentārs: