piektdiena, 2018. gada 30. novembris

Lilija Berzinska "Meža pasaka"

Bērna grāmatu plaukts turpina papildināties straujā tempā. Šoreiz vēl viena grāmata, kas mums pagaidām der vakara pasaciņas lasīšanai, bet vēlāk būs lielisks laika kavēklis patstāvīgai lasīšanai (kaut nu bērnam vēl būtu interese par lasīšanu atbilstošajā vecumā!) - Lilijas Berzinskas "Meža pasaka" ir pašas autores sacerēta un ilustrēta grāmata, kas ir pirmā no iecerētas vairāku grāmatu sērijas. Ar autori jau esmu pazīstama gan pieaugušo literatūras žanrā ("Pasaules centrs"), gan bērnu ("Skelets skapī"). Šoreiz varu pa īstam teikt, ka man grāmata tiešām patika un aizrāva!


No meža pasakām varētu gaidīt lāčus, zaķus, lapsas un vilkus, bet Lilijas Berzinskas pasaulē mežā dzīvo dinozauri. Dinozauru ģimenē ir tētis, mamma un dēls Viljams. Vēl viņu mājā aizkrāsnē dzīvo circenītis, kurš, pats to nezinot, ievilina Viljamu neatļautā dēkā. Man patika, kā šajā grāmatā bija sakombinēta iedomu pasaule, daudziem bērniem aktuālie dinozauri ar latviskajā dzīvesziņā ierakstītām lietām un parādībām - aizkrāsni, circeni tajā, meža vadātāju u.c. Maza bērna prātiņam noteikti būs par ko pafantazēt un piedomāt klāt arī vizuāli.

Kopumā tā ir ļoti maigi un gaiši ilustrēta pasaka par palīdzēšanu citiem, neskatoties uz paša bailēm. Tas ir arī stāsts par robežu pārkāpšanu un iekšējām dilemmām ceļā uz to. Domāju, ka bērniem, kuriem dinozauri jau ir viena no aktualitātēm noteikti varētu patikt šī stāsta gars un ietvars!

Grāmatas mākslinieciskajā noformējumā piedalījusies arī Katrīna Vasiļevska.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru