piektdiena, 2017. gada 22. decembris

Filma "Brīnums"



Šodien uz kino ekrāniem sāk rādīt, nebaidos šo vārdu, absolūti fantastisku filmu - Stīvena Čboski režisēto "Wonder" jeb "Brīnums"! Es pat nezinu, ar ko lai sāk šīs filmas lielīšanu! Tā bija lieliska visos aspektos! Sēdēju kinoteātrī un ik pa laikam šņaukājos, acis bija mitras visu laiku. Emocionāli ļoti rosinoša un spēcīga filma, kas, manuprāt, neatstās vienaldzīgu nevienu skatītāju. Šī drāma, ģimenes filma ir veidota pēc grāmatas motīviem, kura man diemžēl ir paslīdējusi garām laikā, kad to lasīja citi blogeri. Savukārt filmas režisors Stīvens Čboski (Stephen Chbosky) pats ir rakstnieks, kura darbi, jau atkal jāatzīst, līdz šim man metuši līkumu.



Par visu pēc kārtas. Desmit gadus vecais Augijs Pulmens (Džeikobs Tremblijs/Jacob Trembley) pirmo reizi dosies uz skolu, jo līdz šim mācījies mājās. Augusts sapņo kļūt par astronautu un ir pavisam neparasts puisēns, lai kā viņam gribētos būt parastam. Nopietns ģenētisks defekts ir tas, kas padara puisēnu atšķirīgu.  Satikties ar vienaudžiem nav viegli, cilvēkiem ir grūti pieņemt citādo un aiz neparastās ārienes ieraudzīt stipro, drosmīgo un labsirdīgo zēnu, ko pazīst viņa mīlošā ģimene. Augusta mammu spēlē Džūlija Robertsa, tēva lomā iejuties Ouens Vilsons, ko esam pieraduši redzēt dažādās smieklīgās komēdijās.

Stāsts jau patiesībā nav tikai par mazo zēnu, bet arī par viņa ģimeni, par katru ģimenes locekli - mammu, tēti, vecāko māsu un arī suni. Katrs no viņiem ir pasaulē vienlaikus ar pārējiem un, lai arī šķiet, ka visas planētas un pavadoņi riņķo ap sauli jeb Augustu, tā nebūt nav. Katrs ir pats savas dzīves centrs. Filma nav tikai ar traģisku noti par labā un ļaunā atšķiršanu. Tā ir labestības, vieduma un gaišuma pilna filma.

Īsumā par filmu - noteikti, noteikti iesaku skatīties! Divas stundas, ko jūtos lietderīgi pavadījusi. Tā ir filma, pēc kuras gribas pašam kļūt labākam!


1 komentārs: