trešdiena, 2012. gada 19. decembris

Grāmatas "Facebook efekts" prezentācija

Šovakar mājīgajās kafejnīcas "Miit" telpās draudzīgā un siltā noskaņojumā norisinājās Deivida Kērkpatrika grāmatas "Facebook efekts" atklāšana. Ēdiena bija daudz, tas bija garšīgs un paši vainīgi, ka neatnācāt - tie, kas neatnāca. Tas tā - humoram...
Šī ir otrā grāmata no trīs grāmatām, ko izdevniecība Zvaigzne ABC sagatavojusi par tehnoloģiju tēmu vai ap to. Pirmā bija turpat pirms mēneša tautās laistā ābolimpērijas tēva biogrāfija (Valters Aizaksons "Stīvs Džobss"), kas manās mājās aizkavējusies pie Vladislava. Otrā ir nupat pēc tipogrāfijas vēl smaržojošā "Facebook efekts", bet trešā, arīdzan par Apple impērijas aizkulisēm, gaidāma janvārī. Tehnoloģiju faniem ir ko sist plaukstas priekā!

Par Facebook efektu, Kristaps Skutelis jeb Krizdabz, pasākumu atklājot, teica, ka iesakāma ikvienam, kas lieto Facebook tīklu. Es vel varu piebilst, ka grāmata lieliski noderēs studentiņiem, rakstot, kursa darbus par Facebook, kur teoriju pasmelties. Neko vairāk pagaidām neteikšu, jo lasīt sākusi vēl neesmu, bet degu nepacietībā.

Varu vien pastāstīt par to, ko zinu pēc nostāstiem. Grāmata sīki un smalki pastāsta ne vien par šobrīd visās pasaules valstīs populārāko sociālo tīklu un tā rašanās vēsturi, bet arī atklāj Facebook veidotāja Marka Cukerberga personību. Starp citu Māris no Clicks pastāstīja, ka Latvija gan vēl ir fenomens ar to, ka lokālais tīkls jeb Draugiemelvē pagaidām ir populārāks par Facebook, bet tas arī prognozējami vēl uz gadiem 2 līdz 3. Salīdzinājumam latviešu Facebook tīklā ir reģistrējušies ap 400 tūkstošiem, bet latviešu draudzīgajā portālā ap 1,2 miljoniem jeb trīs reizes vairāk.

Katrā gadījumā pasākums bija lieliska atslodze darba nedēļas vidū, iespēja mazliet ātrāk aizšmaukt no darba (kas gan nenozīmē, ka arī beigt darbu šai dienai pavisam), kā arī vienkārši patverties no ziemas aukstuma foršā kompānijā.

Gaidiet, kad izlasīšu!

2 komentāri:

  1. a kur un kad parādīsies bildes no pasākuma?

    AtbildētDzēst
  2. Nemācēšu atbildēt, kur un kad būs bildes. Pati nefotografēju. Varētu meklēt Zvaigzne ABC Facebok lapā. :)

    AtbildētDzēst