otrdiena, 2011. gada 13. decembris

SEB bankas izcilības stipendija

Sveiki, lasītāji!

Šoreiz atkal kaut kas ne par grāmatām. Šodien beidzot pienāca tā diena, kad es un vēl divas Rīgas Stradiņa universitātes sociālo zinātņu studentes varējām svinīgā atmosfērā parakstīt līgumus par „SEB bankas izcilības stipendijas” saņemšanu.


 "SEB bankas Izcilības stipendija" ir pirmā privāto fondu stipendija, kas paredzēta RSU Komunikācijas fakultātes, Juridiskās fakultātes un Eiropas studiju fakultātes studentiem. Kāpēc šis pasākums ir tik nozīmīgs? Tāpēc, ka RSU sociālo zinātņu studenti nevar pretendēt ne uz kādām valsts stipendijām. Mēs trīs, Līva Rūliete, RSU Eiropas studiju fakultāte, Līva Alksne, RSU Komunikācijas fakultāte un Diāna Romanova, RSU Juridiskā fakultāte, esam izvēlētas kā piemērotākās šīs stipendijas saņemšanai. Pirmās Rīgas Stradiņa universitātes sociālo zinātņu studentes, kurām šī stipendija piešķirta. Es uzskatu, ka tas ir labs stimuls arī citiem sociālās zinātnes apgūstošajiem jauniešiem tiekties pēc labākā un uzturēt savas sekmes augstā līmenī. Tas ir gods saņemt novērtējumu no SEB bankas kā vairākkārt starptautisku atzinību guvušas bankas. Caur izcilību ir mērojams ceļš uz panākumiem un mēs trīs būsim par paraugu citiem studentiem!

Domāju, ka jebkuram pēdējā laikā daudz kritizēto sociālo zinātņu studentam ir patīkami apzināties, ka ne viss ir tik melns kā to mālē. Arī šodien svinīgā pasākuma un neformālo sarunu laikā nonācām pie atziņas, ka bez sociālo zinātņu profesionāļiem nevar iztikt. Tādējādi tas, ka labas sekmes ir novērtētas atzinīgi dod stimulu un iedvesmu strādāt vēl cītīgāk arī turpmāk, jo tas atmaksājas – vistiešākajā šī vārda nozīmē!
Varbūt iepriekš tieši tas, ka studējot sociālās zinātnes RSU nav iespējams iegūt valsts stipendijas, kādu atturēja no studijām šajā universitātē, taču tagad šīs šķērslis ir zudis. Labākie studenti tiek novērtēti ne tikai ar privātām stipendijām. Kopš šī mācību gada RSU ir ieviestas arī budžeta vietas un labākajiem studējošajiem tiek piešķirtas arī atlaides studiju maksai. Šī ir lieliska iespēja studēt modernā atmosfērā un draudzīgā kolektīvā vairākās sociālo zinātņu studiju programmās.

SEB banka, manuprāt, ir sociāli aktīvākā banka - tā ne tikai piešķir stipendijas jaunajiem talantiem viņu talanta izkopšanai neraizējoties par finanšu trūkumu, bet banka arī piedalās dažādās labdarības akcijās.
Paldies SEB bankai par piešķirtajām finansēm un paldies arī Rīgas Stradiņa universitātes absolventu asociācijai par lielisko organizāciju!
Pirmā rinda, no kreisās puses: stipendiāti Līva Rūliete, RSU Eiropas studiju fakultāte, Līva Alksne, RSU Komunikācijas fakultāte, Diāna Romanova, RSU Juridiskā fakultāte.
Otrā rinda, no kreisās puses: Dainis Zelmenis RSU Reģionālās ekonomikas un biznesa katedras asoc. prof., AS SEB banka prezidents Ainārs Ozols, RSU Absolventu asociācijas valdes priekšsēdētājs Romans Lācis un AS SEB bankas Mihails Zaikovskis AS SEB banka Pārdaugavas reģiona pārvaldnieks.

2 komentāri: