pirmdiena, 2014. gada 25. augusts

Keita Mortone "Noslēpuma glabātāja"

Grāmata, kas man visu laiku lika domāt: "kas būs tālāk, kas būs tālāk? Nu kad vienreiz es uzzināšu?" Skaties uz lappušu rādītāju un vēl ir un ir, ko lasīt, bet atrisinājums kā nenāk, tā nenāk. Līdz vienā mirklī iestājas: "Nopietni!? Tā?". Ar plaši atplestu žokli izlasu vēl pāris atlikušās lappuses un aizveru grāmatu, pie sevis prātojot, ka to nu nekad nebūtu iedomājusies. Tā ir Keita Mortone un tas ir viņas romāns "Noslēpuma glabātāja"

sestdiena, 2014. gada 9. augusts

Zuzanna Kubelka "Ardievu, Vīne - sveika, Parīze!"


Ceļojumi, greznas viesnīcas, bagātīgi restorāni un krāšņa dzīve studentei Kitijai Valentīnai vēl vakar nerādījās ne sapņos. Jau šodien viņa satiek divreiz vecāko un apburoši šarmanto amerikāņu žurnālistu Klifordu Tečeru un viss sākas. Kaislīga mīlestība ar mokošiem atšķirtības brīžiem un spirdzinošām atkalsatikšanām. Tam visam pa vidu Kliforda sieva. "Labāk mokošas beigas, nekā bezgalīgas mocības" tāds ir Kitijas motīvs Zuzannas Kubelkas romānā "Ardievu, Vīne - sveika, Parīze!"


trešdiena, 2014. gada 6. augusts

Olivers Pečs "Bendes meita"

Slepkavībai pa pēdām dodas tas, kurš pilsētā pats visvairāk slepkavību paveic - bende. Olivera Peča vēsturiskais romāns "Bendes meita" ir aizraujošs un spriedzes pilns detektīvs no laikiem, kad medī un uz sārta sadedzina raganas, bet lielceļa laupītājus pakar kalna galā citiem salašņām par biedēkli.

Neilgi pēc Trīsdesmitgadu kara Bavārijas pilsētā Šongavā no Lehas upes izvelk mirstošu zēnu. Viņš notašķīts māliem, sadauzīts un izrādās arī sadurts, bet pilsētnieku lielāko satraukumu raisa savādā zīme uz bērna pleca. Tas liek domāt par raganu pesteļošanos un uz karstām pēdām tiek apcietināta pilsētiņas vecmāte Marta Štehline. Bende Johans Kuisls ir pārliecināts, ka savu roku zēna nāvē pielikuši kādi zemei un pasaulīgām baudām tuvāki spēki un par savu pienākumu uzskata meklēt vainīgo.