svētdiena, 2013. gada 26. maijs

Džefrijs Jūdžinidess "Laulību sižets"

Dzīvot laulībā ar maniakālo depresiju ir šīs grāmatas patiesais laulību sižets.

"Cilvēks nevar glābt citu cilvēku.Cilvēks var glābt tikai sevi."
/Džefrijs Jūdžinidess/
 
Kā es to redzu. Lai cik biedējoši banāls neizskatītos grāmatas vāks un nevilinošs tās nosaukums, atgādinot lētu dāmu lubeni, šo darbu lasīt ir aizraujoši. "Laulību sižets" ir kas vairāk par laulībām, tas ir stāsts par literatūru, reliģiju, bioloģiju un cilvēku savstarpējām attiecībām, kas jāveido smagas neārstējamas slimības ietekmē.

Stāsta darbība savu norisi sāk ASV astoņdesmitajos gados, kad Jūdžinidess lasītājus iepazīstina ar vairākiem koledžas izlaiduma gaidās dzīvojošiem jauniešiem, kuri vienlaikus domā, ko ar savu dzīvi iesākt tālāk.

ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Gregorijs Deivids Roberts "Šāntarāms" ieskats

Nav daudz tādu darbu, kuros iegūstot privilēģiju ieskatīties pirms vēl izdošanas darbs ir pabeigts, sāc gaidīt brīnumu. Brīnumu par to, ka korektori un redaktori strādās ātrāk un par to, ka drukas mašīnas pēkšņi ieslēgsies turbo režīmā. Gregorija Deivida Robertsa "Šāntarāms" ir viens no darbiem, kurš liek vēlēties brīnumus. Ar izdevniecības Zvaigzne ABC gādību ieskatījos šī darba pirmajās sešās nodaļās. Lai kā gribējās ātrāk, ātrāk steigt uz priekšu ar lasāmo, pacietos, jo zināju, ka 87 man atvēlētās lapas tik ātri beigsies.