otrdiena, 2012. gada 27. novembris

Džastins Kronins "Pāreja"

Ir pienākusi īstā nakts stunda, jo tai līdzi lēnām šļūc arī iedvesma. Šoreiz jau pāris dienas kā piebeigts un kārtīgi apdomāts darbs jeb Džastina Kronina "Pāreja". Zvaigzne ABC spējusi līdz lasītājam atnest fantastisku darbu par to, kāds pasaules gals mūs varētu sagaidīt. Jau blogeru pasākumā, kur klātesošos iepazīstināja ar drīzumā iznākošo darbu prātoju par to, kāda varētu izskatīties filma. Par filmu iedomājos arī turpmāk, lasot darbu, bet sapratu, ka filma noteikti liktu man vilties. To visu nevar iekļaut vienā filmā un skaldīt pa daļām nāktu par skādi.

pirmdiena, 2012. gada 19. novembris

Leģionāri. Diskusija ar kaušanos | GIT

Foto no GIT mājas lapas šeit
LEĢIONĀRI. Diskusija ar kaušanos
Autori 
: Carl Alm (Somija), Ieva Kauliņa, Kārlis Krūmiņš, Valters Sīlis
Režisors 
: Valters Sīlis
Spēlē : Carl Alm, Kārlis Krūmiņš
Scenogrāfe: Ieva Kauliņa
Gaismas: Jānis Sniķers, Māra Jarovoja
Izrādes pamatvalodas ir angļu un latviešu, varoņi epizodiski runā arī zviedru, vācu un somu valodās.

Valsts svētki un tiem līdzi nākošās brīvdienas man ir izvērtušās par kultūras un draugu pasākumiem. Šovakar apmeklēju izrādi "Leģionāri.Diskusija ar kaušanos" Ģertrūdes ielas teātrī (GIT). Patika un, protams, raisīja pārdomas.

sestdiena, 2012. gada 10. novembris

Marks Hedons "Savādais atgadījums ar suni naktī"

Iepriekš esmu rakstījusi, ka man nepatīk dalīt grāmatas izteikti "pieaugušo" un "bērnu" literatūrā. Šoreiz Marka Hedona "Savādais atgadījums ar suni naktī" ir izteikts piemērs tam, ka ir grūti nodalīt, kur beidzas bērnu literatūra un, kur sākas pieaugušajiem domātie darbi. Šis stāsts ir par 15 gadus veco Kristoferu, kuram ir garīgā atpalicība, nepatīk dzeltenā un brūnā krāsa un citu cilvēku pieskārieni. Zēns dzīvo Lielbritānijā un viņam patīk suņi. Kad viņš atrod kaimiņienes pūdeli nogalinātu ar dārza dakšām, viņš sāk rakstīt "asiņainu šausmu romānu" un veic detektīvizmeklēšanu.

svētdiena, 2012. gada 4. novembris