ceturtdiena, 2012. gada 30. augusts

Nīls Geimens "Amerikāņu dievi"


Vai Jūs bieži aizdomājaties par pārdabiskām lietām? Vai Jūs bieži atceraties Māru, Ūsiņu, Jumi un Jurģi? Es nē! Man ietiek arī citu lietu par, ko domāt. Nīls Geimens uzskata, ka arī amerikāņiem nav laika un nav vēlmes domāt par vecajiem dieviem, jo to vietā ir nākuši jaunie dievi. "Šeit nav laba vieta dieviem!"
Pēc aptuveni divu nedēļu pūlēm, esmu pabeigusi fantastiska rakstura fantāziju un dzīves pārdomu pilnu darbu. Sen neviena grāmata nav lasīta tik ilgi kā Nīla Geimena "Amerikāņu dievi". Pagaidām šī grāmata pieejama tikai e-formātā, bet no 12. septembra (ievērojiet, ka tā ir trešdiena), pārdošanā nonāks arī drukātā versija.

trešdiena, 2012. gada 15. augusts

Lorena Olivera "Delīrijs"



Mīlestība ir slimība. Izārstējies vai mirsti! Tieši šādi vārdi ir atrodami uz grāmatas vāka uzreiz zem nosaukuma. Nu ko, tas,ka mīlestība ir slimība vai slimībai līdzīga, nav nekas oriģināls, bet interesanti, ko par to var pateikt vēl. Lorena Olivera savā darbā "Delīrijs" par mīlestības slimību ir spējusi pateikt daudz. Un nonākot līdz beigām, es pat saprotu kāpēc "Delīrijs" ir iekļuvis New York Times bestselleros jeb dižpārdokļos.

svētdiena, 2012. gada 12. augusts

Pīters Meils "Gads Provansā"


Vēl viena grāmata, kas reāli izlasāma vienas dienas laikā, ja vien varat tam veltīt laiku no rīta, līdz vakaram. Ja nevarat, tad šis darbiņš paģērēs 3 braucienus sabiedriskajā transportā no Pļavniekiem līdz centram un vēl pāris stundas vakarā. Pītera Meila grāmata "Gads Provansā" ir kaut kas starp ceļojumu aprakstu, enciklopēdiju un pavārgrāmatu vai vismaz labu apetītes rosinātāju.

trešdiena, 2012. gada 8. augusts

Ilona Balode "Rīga-Pekina" grāmata


Ilgi gaidītā nu atnākusī! Jau iepriekš rakstīju par to, ka pabiju fantatsiskas Ilonas Balodes radītas ceļojumu grāmatas "Rīga-Pekina" prezentācijā. Nu pienācis laiks stāstīt par to, cik fantastiska tad grāmata ir! Divi trakie, jo citādāk Ilonu un Ūdri nevar nosaukt, aizdevās, var teikt kājām, no Rīgas uz Pekinu. Ziemas vidus Latvijā arī citās pasaules valstīs nav nekāda medusmaize - vienā valstī musoni, citā sausums, citur vēl kāda liga. Tāpēc arī grāmatas apakšvirsraksts ir "Ceļošana un izdzīvošana ne-sezonā". Skaidrs ir viens, šī grāmata ir vena riktīgi zaglīga grāmata! Nē, nē! Ilona Balode neko nav zagusi! Grāmata zog laiku! Apsēdies tu cilvēks lasīt, aizceļo uz Indiju, nespēj ne aci pamirkšķināt un jau esi izskrējis cauri Pakistānai, vēl mirklis un tev jau gandrīz jāceļas uz darbu. Nu, riktīga laika zagle! Bet es pat nejūtos apvainojusies, jo tāds ir grāmatas šarms. :)